اقامه نماز اول وقت؛نشانه بارز شیفتگان حسینی
ابزار ساخت کد منوی آبشاری ابزار ساخت کد منوی آبشاری

نـــــــــــــمــــــاز
اهمیت به نماز و فضایل آن

بی شك اقامه نماز اول وقت و اهتمام به این ستون برجسته دین، یكی از بارزترین نشانه های محبان و شیفتگان واقعی حضرت اباعبدالله الحسین (ع) است.

حماسه عاشورا شورانگیز‌ترین و بزرگترین حماسه تاریخ بشری است كه احساسات میلیون‌ها انسان را برانگیخته و از مرزهای جغرافیایی و اعتقادی نیز در گذشته است و شگفت و تعجب از اینكه قداست خویش را در میان سایر ادیان نیز حفظ كرده ودر اینجا نهضت حسینی توسعه یافته «كل ارض كربلا» گویا همه جهان زمین كربلاست.

 ارزش و اعتبار و عظمت شخصیت دلربای امام حسین‌(ع) و نهضت آن بزرگوار امروز همه را تحت تاثیر قرار داده، به طوری كه نه تنها دوستان و پیروانش، بلكه بیگانگان هم در مقابل نام با شكوه و خواستنی او سر تعظیم فرود می‌آورند و قیام مقدس كربلا را با احترام و تكریم یاد می‌‌كنند، آن هم نه در برهه‌ای از زمان، بلكه هر چه از تاریخ وقوع آن می‌گذرد بر عظمتش افزوده می‌شود به طوری كه بسیاری ازكشورها به ایمان این امام همام اعتراف كرده‌اند

امام حسين  عليه السلام  در وصيت نامه اي كه به  برادرشان محمد بن حنيفيه  مي نويسند مي فرمايد: من يك مرد جاه طلب، مقام طلب، اخلالگر مفسد و ظالم نيستم؛ قيام من قيام اصلاح طلبي است؛ قيام و خروج كردم براي اينكه مي خواهم  امت جد خودم را اصلاح كنم؛ من مي خواهم امر به معروف و نهي از منكر كنم و به سيره جدم رسول خدا و پدرم علي بن ابيطالب رفتار كنم.

امام حسین(ع) كه با تمام اهلبیت(ع) خود به این قیام آماده بود هدف های بزرگی داشت كه یكی از این اهداف زنده نگهداشتن فریضه امر به معروف و نهی از منكر است. در حال حاضر هم هفته اول محرم را هفته امر به معروف نام گذاری شده است.

از اهداف بزرگ دیگر امام حسین(ع) بر پا داشتن نماز اول وقت می باشد، همانطور كه می دانید امام حسین(ع) در روز عاشورا با تمام مشكلات و در جنگ بودن نماز خود را به پا داشت و از این امر مهم قافل نشد.

نماز ظهر عاشورا روایتی است از جنس آسمان كه هر صاحب دلی را متحیّر می‌كند. گرمای شدید هوا، تشنگی فراوان‌، بی‌شرمی دشمنان‌، خطر تیرها و یورش‌های بی‌امان‌، اندوه شهادت یاران و بسیاری از علل و عوامل دیگر، هیچ كدام در آن روز تاریخی نتوانست كوچك‌ترین خللی در برپایی این فریضه مقدس ایجاد كنند و امام حسین (ع) این گونه راه را بر همه بهانه‌گران و مستمسكان برای ترك نماز بست و اهمیت و عظمت‌ آن را یادآور شد.

تقاضای تأخیر جنگ به خاطر نماز
در روز نهم محرّم، «عمر سعد» و دیگر سران نظامی تصمیم گرفتند كه با یك حمله عمومی كار را یكسره كنند، حركت لشگرها و بالارفتن گرد و غبارها همه را متوجّه خود ساخت، امام حسین‏ علیه‌السلام برادرش حضرت عبّاس‏ علیه‌السلام را فرستاد تا علّت حركت سپاه دشمن را بداند.
امام حسین‏ علیه‌السلام فرمود: «برادرم تو به جای من سوار شو و به نزد اینان برو و به ایشان بگو چیست شما را و چه می‏خواهید؟ و از سبب آمدن ایشان پرسش كن»، حضرت عبّاس علیه‌السلام رفت، بازگشت و فرمود: «می‏گویند یا با یزید بیعت كن و یا آماده نبرد باش».
حضرت اباعبدالله‏ علیه‌السلام به برادر فرمود: «به سوی آنان بازگرد و تلاش كن جنگ را به فردا واگذاری تا ما امشب را نماز بخوانیم و به دعا و استغفار بگذرانیم، خدا می‏داند من از كسانی هستم كه نماز و قرآن خواندن و زیاد دعا كردن و استغفار را دوست دارم».


شب عاشورا

امام سجاد علیه‌السلام می‌فرماید: «پدرم در شب عاشورا تا صبح مشغول نماز، قرآن و استغفار بود و همچنین اصحاب او تا صبح یا درحال ركوع بودند یا در حال سجده و دعا به حدی كه 32 نفر از لشكر «عمر سعد» به جمع یاران امام پیوستند».

اذان صبح عاشورا

صبح عاشورا حضرت امام حسین علیه‌السلام خود اذان و اقامه گفته و نماز صبح را با اصحابشان خواندند
و هم چنین اذان ظهر را نیز حضرت اباعبدالله‏ علیه‌السلام گفتند. (توجّه به مستحبّات در سخت‏ترین شرایط)، قابل توجه است كه اباعبدالله الحسین علیه‌السلام در صبح روز عاشورا آخرین روز عمرش اقتدا به پدر بزرگوار خود كرده و همان گونه كه امیرالمؤمنین علیه‌السلام در صبح نوزدهم ماه مبارك رمضان خود اذان گفتند، امام حسین علیه‌السلام هم در صبح عاشورا با داشتن مؤذن مخصوص خودشان اذان گفتند.


 اذان ظهر عاشورا

... آن گاه به یاران فرمود: «به كوفیان بگوئید، دست از جنگ بردارند تا نماز بخوانیم»، كوفیان مخالفت كردند، حضرت اباعبدالله‏ علیه‌السلام خود اذان گفت، وقتی اذان تمام شد، خطاب به «عمر سعد» فرمود «وای بر تو ای پسر سعد! آیا احكام اسلام را از یاد بردی؟ آیا جنگ را متوقّف نمی‏كنی تا ما نماز خود را و شما نماز خود را بخوانید و سپس به پیكار برگردیم؟»
عمر سعد جواب نداد، امام‏ علیه‌السلام فرمود «شیطان بر او چیره شده است»

اقامه نماز در ظهر روز عاشورا

امام هنگام نماز به «زهیر بن قین» و «سعید بن عبدالله» فرمود: «شما دو نفر جلو بایستید تا من نماز ظهر را بخوانم».

 بدون شك امام حسین (ع) می‌توانست نماز ظهر را به صورت فرادا و در خیمه خود بخواند، اما پیش روی دشمن نماز سید سالار شهیدان(ع) در ظهر عاشورا غیر از جنبه معنوی‌،دارای بعد سیاسی و اجتماعی نیز بود؛ یعنی اگر عاشورا عالی‌ترین و ناب‌ترین جلوه‌های ارزش الهی و انسانی‌، نقطه اوج و قله رفیع تابناك‌ترین آموزه‌ها و مفاهیم ولایت است‌ و اگر عاشورا را تحقق آرمان‌ها و تبلور صداقت اسلام بدانیم‌، پس نماز ظهر عاشورا نماینده تمام عیار ارزش و اعتبار است كه نماز در این مكتب آسمانی دارد و از این منظر نماز ظهر عاشورا پیام نهضت حسین (ع) را دارد.
نازم به قیام و قامت والایت
هنگامه عشق‌، چشم چون دریایت‌
خاموش در آن میانه غوغا كردی
نازم به نماز ظهر عاشورایت‌

نماز باید در جامعه، علنی اقامه شود «وَ أَقیمُوا الصَّلاةَ»، بدین جهت امام حسین علیه‌السلام با آنكه می‌توانست در خیمه نماز بخواند و با اینكه نمازش شكسته بود، در مقابل جمعیت نماز را به پاداشت، هنگام اقامه نماز در ظهر عاشورا 30 تیر به سوی حضرت رها شد؛ یعنی تقریباً در برابر هر كلمه از حمد و ركوع و سجده ، یك تیر به سوی امام پرتاب شد، دو نفر برای اقامه همین دو ركعت در خون خود غلطیدند، به راستی نماز چیست كه در عصر تاسوعا هنگامی كه به سید الشهدا علیه‌السلام پیشنهاد حمله می‌شود، آن حضرت پس از چند نوبت گفت‌وگو، جنگ را یك روز به تأخیر می‌اندازند و می‌فرمایند «إِنّی أَحِبُّ الصَّلاةَ» و نفرمود: می‌خواهم نماز بخوانم؛ بلكه فرمود «من نماز را دوست دارم». بسیاری از ما نماز می‌خوانیم، ولی چقدر مثل مولایمان حسین (ع) بدان عشق می‌ورزیم ؟
 
در هر نفسش سوز و گداز است حسین‌(ع)
سرچشمه هر راز و نیازی است حسین‌(ع)
می‌خواند نماز آخرین را در خون‌
یعنی كه فدایی نماز است حسین‌(ع)

برپایی یكپارچه نماز ظهر عاشورا در شهر

حال چه خوب است كه نماز خود را در اول وقت بخوانیم چرا كه یكی از اركان و مولفه های نهصت حسینی نماز می باشد و چه خوب تر كه در روز عاشورادر هر مكان و محلی كه هستیم نماز خود را بعد از اذان و اگر بتوانیم به جماعت بخوانیم تا نماز ظهر عاشورای امام حسین(ع) را زنده نگه داریم.
باید این امر بگونه ای فرهنگ سازی شود كه  وقتی اذان ظهر عاشورا را شنیدیم در مغازه، خیابان، دسته عزاداری، مجلس روضه، محل كار و هرجای دیگر بر سر سجاده نماز خود حاضر شویم تا این فریضه مهم را ادا كنیم.باید بگونه ای فرهنگ سازی شود كه در این وقت بابركت همه چیز از حركت بایستتد، مثلا دسته  های عزاداری توقف كند و همه در تمام شهر به نماز جماعت رو آورند و چه زیباست كه شهر مقدس قم پیشرو در این امر باشد.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



نویسنده مطلب: سید مهدی حسینی
آخرین مطالب

\